Senaste inläggen

Av Linda Whyte - 19 april 2011 20:45

Hemma idag igen och passade på att göra en paj då det kan vara lite tidskrävande.


Brukar gör dubbel pajdeg när jag liks gör den och frysa in halva. Då slipper jag gegga nästa gång jag är pajsugen :-)


Dubbel sats gjordes av 2 dl vetemjöl, 2 dl rågsikt, 125-150 g margarin och 2 msk vatten. Låt degen vila i kylen en stund. Tryck sedan ut deg i pajform, nagga med gaffel och förgrädda ca 5-10 min i ugnen.


Knaperstekte bacon i småbitar och snabbkokade upp broccolibuketter.


Sen brukar jag (efter mammas recept) smeta ut tomatpuré i botten av pajen. På med bacon och broccoli.


Rör ihop äggstanning. 2 1/2 dl matlagningsgrädde, en skvätt mjölk, 3 ägg, riven ost och ( lite) salt & ( rätt mycket) peppar. Häll i stanningen i formen och ställ in i ugnen. Hade ca 225 grader i dryga 40 min.


Till pajen gjordes en enkel sallad och en cream fraiche dressing (lite vitlök och grillkrydda duger bra).

  Lite suddig bild... men gott blev det! 

Av Linda Whyte - 18 april 2011 18:38

Passade på när ugnen var varm att slänga ihop ett bröd - och jag menar verkligen slänga ihop! Jätteenkelt är det och blir väldigt gott. Barry kan inte leva utan detta bröd och till och med jag som vanligtvis tycker att ju vitare och onyttigare brödet är desto godare, gillar detta    Receptet kommer från fina arbetskamrater!!!   Här är Hurtbullen redo för ugnen!


5 dl vetemjöl

2 dl fiberhavregryn

1 dl krossade linfrön

1 dl russin

1 dl hasselnötter, grovhackade

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

1/2 dl flytande honung

1/2 dl lingonsylt


Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan fil, honung och sylt. Rör ihop allt ordentligt. Nu är den klar för ugnen! Sa ju att det var lätt :-) Behöver inte jäsa eller nåt! Smörj en form och klicka i smeten.

   In i ugnen 200 grader ca 40 min. Stjälp upp på skärbräda och täck med bakduk. Njut med smör och ost (eller vad som helst)!!!

Går att ta bort russin, slänga i aprikoser eller nåt annat man gillar.

Av Linda Whyte - 18 april 2011 18:21

Har hunnit putsa alla fönster och sätta upp vårgardiner i alla rum! Vårkänsla - härligt   


Till middag idag blev det Benfri kotlett i sås med potatismos, kokta morötter och broccoli.


Jag skar kotletten i cm-tjocka skivor och la dem i ugnsform. Blandade ihop en sås av matlagningsgrädde, cream fraiche, en skvätt mjölk, soja, en dryg tesked sambal oelek, riven ost och salt & peppar. Hällde på såsen över köttet så det täcktes helt. In i ugnen 200 grader ca 50 min.                                            

 Kokt potatis vispas med lite mjölk och en klick Bregott till fluffigt mos. 


Inte direkt finmiddag, men funkar för både stora och små en dag som denna!

Av Linda Whyte - 17 april 2011 21:13

Idag blev det en supersmarrig fisksoppa som serverades med aioli och vitlöksbröd.

  Bilden gjorde kanske inte soppan riktigt rättvisa, ser inte lika aptitlig ut som den var men, men...


Laxsoppa med aioli

4 laxfiléer

Räkor

5 potatisar

2 morötter

1 fänkål

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 paprika

2 fiskbuljongtärningar

2 liter vatten

Nån matsked hummerfond

1 burk hela tomater

Mellangrädde

Cream fraiche

Mejram

Dragon

Dill

Salt och peppar


Fräs hackad vitlök,  paprika i bitar, purjo i slantar och skivad fänkål i smör. Häll på vatten, i med buljongtärningar, fond, hela tomater, potatis i bitar och morotsslantar. Koka tills potatisen är mjuk. Håll på grädde och en stor klick cream fraiche. Krydda efter smak. Låt koka ihop. Lägg sedan i fisken i mindre bitar och sjud ca 5 min. Just innan servering läggs räkor i.


Aioli:

4 vitlöksklyftor

3 äggulor, rumsvarma

1,5 dl neutral olja tex rapsolja

0,5 tsk salt

1,5 tsk vinäger (jag hade vit balsamvinäger)


Pressa vitlöken i en skål, vispa ner äggulorna och tillsätt oljan droppvis under vispning, gärna med elvisp. Smaka av med salt och vinäger.


Klicka på en stor klick aioli på soppan. Vitlöksbrödet var köpt, bara att värma i ugnen.


Av Linda Whyte - 17 april 2011 09:42

 

Här är gårdagens Ingefärsdresserade rotsaker med ryggbiff och bearnaisesås!


Skala ock skär rotsakerna i lika stora bitar. Vi använde:

Morot

Kålrot

Palsternacka

Rödbetor

Potatis

Rödlök

En vitlök, hela klyftor


Lägg i ugnsform och rosta i ugnen till mjuka.

Blanda ihop dressingen under tiden

Ca 1 msk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

1 msk flytande honung

Nästan en hel kruka bladpersilja, hackad

Salt och peppar

Rapsolja så det blir en dressing


När rotsakerna är klara i ugnen, ta ut och lägg i skål, häll över dressingen, blanda och servera :) Mums

Av Linda Whyte - 16 april 2011 20:04

Vi blev bjudna på middag hos mamma och pappa idag, efter det att Barry och pappa bytt däck och tvättat alla bilar och släp.


Vi gjorde ingefärsdresserade rotfrukter, ryggbiff och bearnaisesås. Snyggt och gott blev det! Recept kommer senare   

Av Linda Whyte - 16 april 2011 14:36

Provar mig fram

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards