Direktlänk till inlägg 18 januari 2012

Renskavsgryta

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26

Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhållning att ta fram nåt ur frysen som fått tina, då man steker skaven direkt från fryst tillstånd :D


2 paket renskav

2 gula lökar

Färska champinjoner, så mycket man vill ha :)

1 paket bacon

4 dl matgrädde

2 msk viltfond

2 tsk soja

4 msk vinbärsgelé

Salt och peppar

Hackad persilja


Skiva lök och champinjoner. Fräs i lite smör. Lägg åt sidan.

Fräs renskaven och dra isär den ordentligt till små bitar. Lägg i bacon och låt den steka med.

Häll tillbaka lök och svamp. Häll på grädde och smaksätt med övriga ingredienser. Som vanligt är det ca mått jag skrivit, då jag själv inte måttar. Låt grytan koka ihop några minuter.

Servera med kokt potatis/potatismos och lingonsylt! Hela familjen gillar detta!   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Av Linda Whyte - 5 januari 2012 18:01

  Plockmat till välkomsbubbel: Minicrutonger med skagenröra Crostini med grekisk vitlöksost Grekiska oliver Baconlindad halloumi   Förrätt: Gratinerad hummer & scampi m vitlök   Dela hummern och ta ut köttet. Lägg sedan tillbaka...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards