Direktlänk till inlägg 18 januari 2012
Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhållning att ta fram nåt ur frysen som fått tina, då man steker skaven direkt från fryst tillstånd :D
2 paket renskav
2 gula lökar
Färska champinjoner, så mycket man vill ha :)
1 paket bacon
4 dl matgrädde
2 msk viltfond
2 tsk soja
4 msk vinbärsgelé
Salt och peppar
Hackad persilja
Skiva lök och champinjoner. Fräs i lite smör. Lägg åt sidan.
Fräs renskaven och dra isär den ordentligt till små bitar. Lägg i bacon och låt den steka med.
Häll tillbaka lök och svamp. Häll på grädde och smaksätt med övriga ingredienser. Som vanligt är det ca mått jag skrivit, då jag själv inte måttar. Låt grytan koka ihop några minuter.
Servera med kokt potatis/potatismos och lingonsylt! Hela familjen gillar detta!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|