Direktlänk till inlägg 18 april 2011

Hurtbulle

Av Linda Whyte - 18 april 2011 18:38

Passade på när ugnen var varm att slänga ihop ett bröd - och jag menar verkligen slänga ihop! Jätteenkelt är det och blir väldigt gott. Barry kan inte leva utan detta bröd och till och med jag som vanligtvis tycker att ju vitare och onyttigare brödet är desto godare, gillar detta    Receptet kommer från fina arbetskamrater!!!   Här är Hurtbullen redo för ugnen!


5 dl vetemjöl

2 dl fiberhavregryn

1 dl krossade linfrön

1 dl russin

1 dl hasselnötter, grovhackade

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

1/2 dl flytande honung

1/2 dl lingonsylt


Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan fil, honung och sylt. Rör ihop allt ordentligt. Nu är den klar för ugnen! Sa ju att det var lätt :-) Behöver inte jäsa eller nåt! Smörj en form och klicka i smeten.

   In i ugnen 200 grader ca 40 min. Stjälp upp på skärbräda och täck med bakduk. Njut med smör och ost (eller vad som helst)!!!

Går att ta bort russin, slänga i aprikoser eller nåt annat man gillar.

 
 
Sophia

Sophia

21 april 2011 17:13

Du är SÅ duktig vännen! :) O blev så glad när du lagt upp detta recept, har provat det hos vänner men glömmer alltid bort det. Men nu behöver jag bara gå in här o tips på allt möjligt gott :) GLAD PÅSK vännen, miss ya...

http://sophiamolin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<<
April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards