Direktlänk till inlägg 17 april 2011
Här är gårdagens Ingefärsdresserade rotsaker med ryggbiff och bearnaisesås!
Skala ock skär rotsakerna i lika stora bitar. Vi använde:
Morot
Kålrot
Palsternacka
Rödbetor
Potatis
Rödlök
En vitlök, hela klyftor
Lägg i ugnsform och rosta i ugnen till mjuka.
Blanda ihop dressingen under tiden
Ca 1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
Nästan en hel kruka bladpersilja, hackad
Salt och peppar
Rapsolja så det blir en dressing
När rotsakerna är klara i ugnen, ta ut och lägg i skål, häll över dressingen, blanda och servera :) Mums
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|