Senaste inläggen

Av Linda Whyte - 13 maj 2011 19:30

  Fläskfilén (som idag blev ytterfilé) marinerades igår kväll i:

Rapsolja

Soja

Pressad vitlök

Sambal oelek

Riven ingefära

Salt och peppar

Ska ligga minst 6 timmar i marinaden!


Potatis i klyftor

Paprika i stora bitar, gärna både gul och röd

Rödlök i klyftor

Fetaost i bitar

Soltorkade tomater i bitar


Lägg potatisen i ugnsform och tillaga dem i ca 200° ca 20 min. Ta ut ur ugnen och lägg i allt annat inkl. köttet och det mesta av marinaden. Blanda runt och tillbaka in i ugnen tills allt är klart ca 20 min.

Servera med tzatziki och vitlöksbröd.


Gott!!!!

Av Linda Whyte - 12 maj 2011 19:30

Idag hade vi ätit färdigt kl 17,05    Vet inte när det hände sist... men skönt var det. Hann med städningen och träningen innan det var sängdax. Blev stuvade makaroner och stekt, alspånsrökt falukorv.

Av Linda Whyte - 10 maj 2011 20:53

  

Deg:

4 dl mjöl

Lite salt

2 tsk bakpulver

50 g smör/margarin

1,5 dl mjölk

Blanda torrvaror med smör till grynig massa. Tillsätt mjölk. Tryck ut i form.


500 g köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

2-3 tomater

2 dl cream fraiche

4 msk majonnäs

2 dl riven ost


Hacka lök och fräs, tillsätt köttfärs. Sedan krydda och vatten. Häll ner köttfärsen i pajskalet. Hacka tomater och lägg ovanpå. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost och smeta ut på pajen.


Grädda i ugn ca 20 min.


Servera med blandad sallad och dressing. Blev cole slaw för mig IGEN idag.. den verkar aldrig ta slut ;-)


Tror detta recept kommer från någon i gamla FL-gruppen.. kommer inte ihåg vem men tack ändå!   



Av Linda Whyte - 9 maj 2011 21:50

Idag blev det pommes med köpta, frysta lövbitar eller vad de kallas...?! Hade cole slaw och den kalla bea:n kvar sen i lördags att äta till och behövde inte göra nå mycket mat då vi har lunchlådor för nästan hela veckan (paellan alltså). Så kan det bli   

Av Linda Whyte - 8 maj 2011 20:39

  1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 dl olivolja

8 dl långkornigt ris

1 burk hela konserverade tomater

1,5 l hönsbuljong

1 paket saffran

1 lagerblad

Salt och peppar

1 påse blandade skaldjur (var räkor, musslor och bläckfiskringar)

Kräftstjärtar

1 grillad kyckling

Gröna ärtor


Hacka lök och vitlök och fräs i oljan i stor katrull. Tillsätt ris och låt fräsa med. Häll på buljong och hela tomater. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på lock och sjud sakta ca 30 min. När 5 min återstår släng i ärtor. Dela kycklingen i småbitar och lägg i. Lägg i skaldjuren och låt allt bli varmt.


Serveras med egna vitlöksbröd. Gör en röra av olivolja, tomatpuré, pressad vitlök och salt. Smeta ut detta på vanliga rostbröd, på båda sidor. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. In i ugnen. 225 grader ca 5-10 min. Låter kanske inte så gott med det är det!!! De är även jättegoda att grilla ute. Prova och se   


Blev hur mycket mat som helst! Vi var 2 vuxna och 4 barn som åt, men ändå fick vi 6 (!!!) matlådor...

Av Linda Whyte - 7 maj 2011 22:05

Då fredagens grillmiddag blev inställd så blev lördagens middag en salig blandning. Besök av fina familjen Tjärnström/Öberg fick vi - och trevligt hade vi!!!

  

I torsdags kokades revbensspjäll så de skulle vara redo för grillen. La hela stycket i vatten med salt, vitpepparkorn och ett par lagerblad. Kokade sakta ca 45 min. Fick sedan ligga kvar i sitt spad till dagen efter och marinerades då i:

Chilisås

Ketchup

Riven ingefära

Farinsocker

Balsamvinäger

Worchestershiresås

Honung

Sweetchilisås

Soja

Olivolja

Vitlök

Salt och peppar

Skulle ju som sagt ha grillats igår så det fick ligga kvar i marinaden ett dygn...

Då vi hade sällskap fick jag utöka köttet med en ytterfilé som marinerades i:

Olivolja

Soja

Vitlök

Tomatpuré

Grillkrydda

Till köttet serverades klyftpotatis, baconinlindad sparris, grillad tomat, coleslaw, kesosallad och kall "bearnaisesås".


Coleslaw:

Vitkål

Morot

Turkisk yoghurt

Majonnäs

Riven ingefära

Farinsocker

Salt och peppar


Kesosallad: (tack fru Gruffis - kommer vi göra igen!)

Keso

Äpple i småbitar

Hackad rödlök

Salt och peppar


Kall bearnaisesås:

2 dl lättcream fraiche

1 msk vitvinsvinäger

1 finhackad charlottenlök

1 msk majonnäs

1 dl finhackad persilja

4 tsk torkad dragon

1/2 tsk stark senap

1/2 tsk farinsocker

vitpeppar och salt


Det blir inte alltid som man tänkt men det är väl lite charmigt det med   


Till efterrätt blev det marängglasstårta. Marängbottnar, vaniljglass, banan, chokladsås och bär på toppen! Typ samma som vi fick hos familjen T på Valborg!


Av Linda Whyte - 7 maj 2011 22:01

  Hade planerat och förberett för god grillmiddag men spö-regn satte stopp... Dessutom hade Barry "råkat" tappa en byggställning på våran gamla lilla grill...   Då fick det bli en riktig svenne-fredagsmys-middag - TACOS! Tur det är så gott ändå!   

Av Linda Whyte - 6 maj 2011 08:58

Massor att göra på kvällarna, igår var värsta dagen hittills i veckan. Lagade mat och dammsög samtidigt. Efter maten hade Grace kompis över, plockade undan tvätten, bytte i sängar, förberedde dagens middag. Sen slänga isäng ungarna, skynda upp på Iksu Spa för Total Training och efter det helghandling på Ica - puhh. Landade i soffan vid 22,30 men kände snabbt att sängen ropade på mig...


I alla fall.. Middagen blev kyckling med ris och currysås.


Delade kycklingfiléer i två och kryddade med grillkrydda och curry. In i ugnen. Very simple!


Såsen: Smält lite smör och häll på curry. Vispa i nån matsked mjöl. Häll på 4 dl vatten + hönsbuljongtärning. Koka ihop några minuter. Häll i lite mjölk/grädde och salta ev lite.


Ris och lite majs, gurka och tomater serverades till. Lätt och gott.


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards