Direktlänk till inlägg 30 november 2011
Burgare:
4 små kycklingfiléer
Liten bit purjolök
1 ägg
Hackad persilja
Malen koriander
Chilipulver
Salt och peppar
Skär kycklingen i småbitar. Lägg allt i matberedare och kör i nån minut till färsliknande konsistens. Forma till burgare och stek i smör på medelvärme.
Curry/äppledressing:
Turkisk yoghurt
Curry
Finhackat äpple
Finhackad rödlök
Stor nypa salt o lite peppar
Blanda ihop och låt dra en stund.
Kycklingburgaren serverades i Friscobröd med sallad, tomat, gurka och rödlök och mycket av den goda dressingen. :) Lite pommes värmde vi dessutom.
Gick hem hos samtliga familjemedlemmar - blev riktigt gott!!! Ingen bild har jag men testa detta ändå!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | |||||||
|