Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Oreganokyckling

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor

2 vitlöksklyftor, hackade

2 1/2 dl matlagningsgrädde

ca 2 dl mjölk

2 kycklingbuljongtärningar

3 msk balsamvinäger

4 tsk oregano

(dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta upp, höftar och freestylar mer ;) )


Fräs på kycklingen och salta och peppra. Släng i vitlöken på slutet. Häll sedan på grädde och mjölk. Lägg i buljongtärningar så de får lösas upp. Häll i balsamvinäger och oregano. Det ska bli rätt så grönt av oreganon :)

Låt koka ihop ca 10 min.


Serveras med klyftpotatis och kokta morötter. Snabbt och gott - perfekt avslutning på helgen!

 
 
Sophia

Sophia

19 januari 2012 10:46

Denna måste jag prova, älskar allt med kyckling! Behöver ju inte längre ha en receptbok, går ju bara in på din fina blogg o hittar allt möjligt roligt :) STOR kram vännen <3

http://sophiamolin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Av Linda Whyte - 5 januari 2012 18:01

  Plockmat till välkomsbubbel: Minicrutonger med skagenröra Crostini med grekisk vitlöksost Grekiska oliver Baconlindad halloumi   Förrätt: Gratinerad hummer & scampi m vitlök   Dela hummern och ta ut köttet. Lägg sedan tillbaka...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards