Direktlänk till inlägg 16 januari 2012
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor
2 vitlöksklyftor, hackade
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl mjölk
2 kycklingbuljongtärningar
3 msk balsamvinäger
4 tsk oregano
(dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta upp, höftar och freestylar mer ;) )
Fräs på kycklingen och salta och peppra. Släng i vitlöken på slutet. Häll sedan på grädde och mjölk. Lägg i buljongtärningar så de får lösas upp. Häll i balsamvinäger och oregano. Det ska bli rätt så grönt av oreganon :)
Låt koka ihop ca 10 min.
Serveras med klyftpotatis och kokta morötter. Snabbt och gott - perfekt avslutning på helgen!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|