Direktlänk till inlägg 19 april 2011
Hemma idag igen och passade på att göra en paj då det kan vara lite tidskrävande.
Brukar gör dubbel pajdeg när jag liks gör den och frysa in halva. Då slipper jag gegga nästa gång jag är pajsugen :-)
Dubbel sats gjordes av 2 dl vetemjöl, 2 dl rågsikt, 125-150 g margarin och 2 msk vatten. Låt degen vila i kylen en stund. Tryck sedan ut deg i pajform, nagga med gaffel och förgrädda ca 5-10 min i ugnen.
Knaperstekte bacon i småbitar och snabbkokade upp broccolibuketter.
Sen brukar jag (efter mammas recept) smeta ut tomatpuré i botten av pajen. På med bacon och broccoli.
Rör ihop äggstanning. 2 1/2 dl matlagningsgrädde, en skvätt mjölk, 3 ägg, riven ost och ( lite) salt & ( rätt mycket) peppar. Häll i stanningen i formen och ställ in i ugnen. Hade ca 225 grader i dryga 40 min.
Till pajen gjordes en enkel sallad och en cream fraiche dressing (lite vitlök och grillkrydda duger bra).
Lite suddig bild... men gott blev det!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|