Senaste inläggen

Av Linda Whyte - 21 oktober 2011 19:39

Dagens middag: Ädelostfylld lax med pressand potatis, sallad och en magisk sherrysås!

  Laxen snittas och fylls med valfri favorit-ost tex Gorgonzola, vi använde idag Kvibille Gräddädel för den är så god på kex så det som blir över äter vi upp ikväll :) Krydda laxen med salt, citronpeppar, pressad citron och finhackad dill. Baka i ugnen tills laxen är färdig ca 20 min (laxfilébitar ca 8 min)

Sherrysås:

1 dl sherry

1 grönsaksbuljong

2 dl creme fraiche

1 klick smör

Koka sherryn med buljongtärning tills hälften återstår. Vispa i creme fraiche (ej lätt) och låt koka ihop. Rör i en klick smör så den blir len och fin. Klar!

Servera med pressad potatis och en god sallad.

  Väldigt gott!!!

Av Linda Whyte - 30 september 2011 18:52

Har inte skrivit nåt i stackars bloggen sedan innan sommaren. Största anledningen var att ingen läste bloggen riktigt och ingen kommenterade något. Hade typ 2 besök per dag. Men gjorde ju inte bloggen för andras skull direkt (även om det såklart är kul med feedback) så jag tänkte göra ett nytt försök - enjoy och kommentera - VAD ÄTER DU??? :D


Fredagsmys! Maken jobbar på fabriken så jag och barnen myser för oss själva.. Dagens middag: Tagliatelli med fläskfilésås

  Skär fläskfilé i små strimlor. Stek i smör. Skär en stor gul lök i skivor, ett par vitlöksklyftor i skivor och färska champinjoner även de i skivor :) Stek tillsammans med köttet. Salta och svartpeppra.

Häll på matlagningsgrädde och mjölk tills du har tillräckligt med sås. Smaksätt med lite tomatpuré, kalvfond, sambal oelek och soja. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och så ska det vara smulad dragon. Dragonen visade sig vara slut i skåpet.. gick till 3 grannar men samtliga var utan dragon.. Fick bli oregano istället och det funkade förvånandsvärt bra :) Låt puttra på. Koka pastavatten och lägg i pastan. Till det serverades en tomatsallad med tomat, rödlök, olivolja, basilika och salt, samt sugar snaps. Gott var det! Nu klagar dottern på att jag inte fredagsmyser med dem så bäst att sluta.. ;P Trevlig kväll!!

Av Linda Whyte - 6 juni 2011 20:13

Barnen var bjudna på kalas under middagstid så vi passade på att äta sånt som de inte gillar - Heta räkor och vitlöksbröd


Denna mat tillagas i micron faktiskt :-)


500 g räkor med skal som skalas givetvis ;-)

Ett par msk olja

1 paprika i skivor

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk curry

1 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar


Lägg detta i en form som ryms och tål microvågsugnen. Lägg på lock eller smörgåspapper och kör på full effekt i 3 minuter.


1 burk hela tomater

3 msk chilisås

2 dl grädde av valfri sort


Häll i formen, på med locket igen och kör på full fräs 8-10 minuter.


Dela tomaterna med sked och blanda runt ordentligt. Häll i de skalade räkorna. Servera med vitlöksbröd som kan suga upp all den goda såsen! Om man vill kan man koka ris till också eller istället för brödet.


Låter konstigt detta men det är såååå gott. Blir ingen bild för det ser nog inte så gott ut, måste upplevas med egna ögon ;-)



Av Linda Whyte - 6 juni 2011 20:10

  Grillad biff, klyftpotatis, vitlökssmör, grillade rödbetor och zucchini och en bearnaisesås som skulle få de flesta mästerkockar på fall ;-) Mmmmm!!!

Av Linda Whyte - 6 juni 2011 20:03

Hann inte ta bild på gratängen innan hungriga familjemedlemmar satt skeden i den... och upplagd på tallrik ser det ju inte lika fint och aptitligt ut, men men...

  Koka potatis och vispa med smör, mjölk, salt och peppar. Klicka ut moset runt kanterna på en ugnsform.

Lägg ett torskblock och två laxfiléer i mitten på formen, salta och citronpeppra.

Sås: Smält smör och rör i mjöl. Häll på matlagningsgrädde och mjölk. Smula i en fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaksätt med citronsaft, dill och salt. Häll såsen över fisken. Skiva en tomat och lägg uppe på toppen och sprid ut lite riven ost ovanpå.

In i ugnen ca 25 min. Skala räkor under tiden och lägg på gratängen innan servering.

Serverades med kokta morötter, haricot verts och rädisor.

Av Linda Whyte - 6 juni 2011 20:00

En fläskfilé i strimlor

En gul lök i ringar

En burk färdig Tikka Masala

En förpackning Sockerärtor


Stek och blanda! Servera med basmatiris, bröd och lite sallad.

Av Linda Whyte - 31 maj 2011 21:25

Ikväll fick vi sällskap av våra fina vänner, herr och fru Å.


Då bjöds det på baconinlindad kycklingfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater och svamprisotto!

  

Kycklingfilén delades i lagoma bitar och jag snittade en liten ficka i varje bit som jag stoppade ner en skiva mozzarella och en bit soltorkad tomat. Sedan lindade jag en baconskiva runt och stekte på dem runt om några minuter. Samtliga kycklingbitar la jag sedan i ugnsform och pepprade på dem. Tillagas sedan i ugnen tills kycklingen är klar, ca 15 min.


Risotto:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

150 g champinjoner

4 dl arborioris

1 liter grönsaksbuljong

Broccoli (så mycket man vill ha)

1-2 dl parmesanost

Salt och peppar


Hacka lök och vitlök och skär svampen i bitar. Fräs lök, vitlök, svamp och ris i olja. Späd med het buljong, lite i taget och låt riset suga åt sig vätskan innan mer hälls på.Håll på så minst 20 min tills riset är mjukt. Tillsätt broccolin när några minuter återstår. Rör sedan ner parmesan och smaksätt med salt och peppar. Risotton ska bli mjuk och krämig.


Någon sås behövs inte direkt då risotton är krämig men att ringla över god balcamico gör underverk!    Lite ruccola och tomater också!


Till efterrätt blev det årets första rabarberpaj med vaniljsås - mmmmm!!!

Av Linda Whyte - 29 maj 2011 21:20

Morsdag idag så mamma, pappa, syrran och farmor kom och åt middag hos oss.


Grillad lax i folie med ägg och matjessill blev det.

  Laxfilé

I burk matjessill

2-3 hårdkokta ägg

Finskuren dill

Finskuren gräslök

1 hackad rödlök

Kokt kall potatis

Salt och peppar


Hacka matjessill och ägg och blanda med rödlök, gräslök och dill. Skiva potatisen. Lägg ut ark av folie (en till varje portion) och smöra folien. Lägg på den skivade potatisen, sill- och äggröran ovanpå och sedan en laxbit på toppen. Salt och peppra. Knip ihop folien som en båt. Baka på grillen ca 15 min.


Till det åt vi grillad baguette med WB-smör (bregott blandat med fint riven västerbottenost), en citronskiva och en enkel kall sås av gräddfil, hackad gräslök och örtsalt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards