Direktlänk till inlägg 12 november 2011
Lördag = långkok
Ca 600g nötkött i småbitar
1 flaska porter (öl, köpt på Ica)
2/3 dl svartvinbärssaft (outspädd)
1/2 dl soja
2 köttbuljongtärningar
5 enbär
5 svartpepparkorn
1 gul lök
2 morötter i stavar
1 tsk timjan
2 dl grädde
2 msk mjöl
Koka upp öl, soja, saft, buljongtärningar, kryddor och lök. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet i det kokande spadet, är det mycket kött, lägg i det i omgångar och låt koka upp mellan varje omgång.
Sänk värmen något, sjud under lock, ca 2 timmar. Tillsätt morötter när ca 30 min återstår.
Tillsätt grädde och redning och låt koka ihop ca 10 min.
Serveras med klyftpotatis och god sallad! Väldigt gott
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | |||||||
|