Direktlänk till inlägg 21 januari 2012
Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!
Bild innan ugnen:
1 fläskfilé i strimlor
1,5 dl rapsolja
3 msk soja
1 msk riven ingefära
2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Låt ligga i marinad minst 6 timmar (gärna över natten).
8 st stora potatisar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 röda lökar
2 paket fetaost
Soltorkade tomater
Skär potatis i klyftor och stoppa in i ugnen, ca 220 grader, medans övriga ingredienser skärs upp.
Paprikan skärs i störra bitar, rödlöken i stora klyftor, fetaosten i tärningar och soltorkade tomater i bitar.
Ta ut potatisen och blanda med övriga ingredienser, inklusive köttet i marinaden. Tillbaka in i ugnen tills allt är klart, ca 30-40 min.
Tzatziki:
2 dl grekisk yoghurt
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Pressa i vitlöken i yoghurten. Riv gurkan och pressa ur vattnet med med handen. Blanda i gurkan i yoghurten, salta ordentligt och peppra. Låt stå svalt en stund.
Väldigt smakrikt och gott!!! Serveras gärna med vitlöksbröd :)
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|