Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Söndagssoppa

Av Linda Whyte - 17 april 2011 21:13

Idag blev det en supersmarrig fisksoppa som serverades med aioli och vitlöksbröd.

  Bilden gjorde kanske inte soppan riktigt rättvisa, ser inte lika aptitlig ut som den var men, men...


Laxsoppa med aioli

4 laxfiléer

Räkor

5 potatisar

2 morötter

1 fänkål

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 paprika

2 fiskbuljongtärningar

2 liter vatten

Nån matsked hummerfond

1 burk hela tomater

Mellangrädde

Cream fraiche

Mejram

Dragon

Dill

Salt och peppar


Fräs hackad vitlök,  paprika i bitar, purjo i slantar och skivad fänkål i smör. Häll på vatten, i med buljongtärningar, fond, hela tomater, potatis i bitar och morotsslantar. Koka tills potatisen är mjuk. Håll på grädde och en stor klick cream fraiche. Krydda efter smak. Låt koka ihop. Lägg sedan i fisken i mindre bitar och sjud ca 5 min. Just innan servering läggs räkor i.


Aioli:

4 vitlöksklyftor

3 äggulor, rumsvarma

1,5 dl neutral olja tex rapsolja

0,5 tsk salt

1,5 tsk vinäger (jag hade vit balsamvinäger)


Pressa vitlöken i en skål, vispa ner äggulorna och tillsätt oljan droppvis under vispning, gärna med elvisp. Smaka av med salt och vinäger.


Klicka på en stor klick aioli på soppan. Vitlöksbrödet var köpt, bara att värma i ugnen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<<
April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards