Direktlänk till inlägg 22 november 2011
I fredags åt vi biffrullader med klyftpotatis och sallad.
Oj, vilken dålig bild...
Köpte nåt som hette Minutbiff på Ica. Var gjort av fransyska. Såg ut som lövbiff fast lite tjockare. Dessa skivor stekte jag i smör med salt och peppar och ett par vitlöksklyftor i skivor, la sedan en stor klick Philadelphia Vitlök&Örter på, rullade ihop och fäste med en tandpetare. Lade ner rulladerna i stekpannan igen. Lite soltorkade tomater i bitar, bytte till nya fina vitlöksskivor och hällde på mellangrädde. Lät puttra en stund så köttet blev mört och gott! Serverades alltså med klyftisar och sallad.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | |||||||
|