Direktlänk till inlägg 8 maj 2011
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
8 dl långkornigt ris
1 burk hela konserverade tomater
1,5 l hönsbuljong
1 paket saffran
1 lagerblad
Salt och peppar
1 påse blandade skaldjur (var räkor, musslor och bläckfiskringar)
Kräftstjärtar
1 grillad kyckling
Gröna ärtor
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan i stor katrull. Tillsätt ris och låt fräsa med. Häll på buljong och hela tomater. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på lock och sjud sakta ca 30 min. När 5 min återstår släng i ärtor. Dela kycklingen i småbitar och lägg i. Lägg i skaldjuren och låt allt bli varmt.
Serveras med egna vitlöksbröd. Gör en röra av olivolja, tomatpuré, pressad vitlök och salt. Smeta ut detta på vanliga rostbröd, på båda sidor. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. In i ugnen. 225 grader ca 5-10 min. Låter kanske inte så gott med det är det!!! De är även jättegoda att grilla ute. Prova och se
Blev hur mycket mat som helst! Vi var 2 vuxna och 4 barn som åt, men ändå fick vi 6 (!!!) matlådor...
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|