Direktlänk till inlägg 7 maj 2011

Blandad grillmiddag

Av Linda Whyte - 7 maj 2011 22:05

Då fredagens grillmiddag blev inställd så blev lördagens middag en salig blandning. Besök av fina familjen Tjärnström/Öberg fick vi - och trevligt hade vi!!!

  

I torsdags kokades revbensspjäll så de skulle vara redo för grillen. La hela stycket i vatten med salt, vitpepparkorn och ett par lagerblad. Kokade sakta ca 45 min. Fick sedan ligga kvar i sitt spad till dagen efter och marinerades då i:

Chilisås

Ketchup

Riven ingefära

Farinsocker

Balsamvinäger

Worchestershiresås

Honung

Sweetchilisås

Soja

Olivolja

Vitlök

Salt och peppar

Skulle ju som sagt ha grillats igår så det fick ligga kvar i marinaden ett dygn...

Då vi hade sällskap fick jag utöka köttet med en ytterfilé som marinerades i:

Olivolja

Soja

Vitlök

Tomatpuré

Grillkrydda

Till köttet serverades klyftpotatis, baconinlindad sparris, grillad tomat, coleslaw, kesosallad och kall "bearnaisesås".


Coleslaw:

Vitkål

Morot

Turkisk yoghurt

Majonnäs

Riven ingefära

Farinsocker

Salt och peppar


Kesosallad: (tack fru Gruffis - kommer vi göra igen!)

Keso

Äpple i småbitar

Hackad rödlök

Salt och peppar


Kall bearnaisesås:

2 dl lättcream fraiche

1 msk vitvinsvinäger

1 finhackad charlottenlök

1 msk majonnäs

1 dl finhackad persilja

4 tsk torkad dragon

1/2 tsk stark senap

1/2 tsk farinsocker

vitpeppar och salt


Det blir inte alltid som man tänkt men det är väl lite charmigt det med   


Till efterrätt blev det marängglasstårta. Marängbottnar, vaniljglass, banan, chokladsås och bär på toppen! Typ samma som vi fick hos familjen T på Valborg!


 
 
Ingen bild

APLA

7 maj 2011 22:58

MUMMA! Det där såg ju riktigt gott ut .... åh så sugen jag blev på grillat nu....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards