Direktlänk till inlägg 13 maj 2011
Fläskfilén (som idag blev ytterfilé) marinerades igår kväll i:
Rapsolja
Soja
Pressad vitlök
Sambal oelek
Riven ingefära
Salt och peppar
Ska ligga minst 6 timmar i marinaden!
Potatis i klyftor
Paprika i stora bitar, gärna både gul och röd
Rödlök i klyftor
Fetaost i bitar
Soltorkade tomater i bitar
Lägg potatisen i ugnsform och tillaga dem i ca 200° ca 20 min. Ta ut ur ugnen och lägg i allt annat inkl. köttet och det mesta av marinaden. Blanda runt och tillbaka in i ugnen tills allt är klart ca 20 min.
Servera med tzatziki och vitlöksbröd.
Gott!!!!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|