Direktlänk till inlägg 31 maj 2011

Baconinlindad kyckling och risotto

Av Linda Whyte - 31 maj 2011 21:25

Ikväll fick vi sällskap av våra fina vänner, herr och fru Å.


Då bjöds det på baconinlindad kycklingfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater och svamprisotto!

  

Kycklingfilén delades i lagoma bitar och jag snittade en liten ficka i varje bit som jag stoppade ner en skiva mozzarella och en bit soltorkad tomat. Sedan lindade jag en baconskiva runt och stekte på dem runt om några minuter. Samtliga kycklingbitar la jag sedan i ugnsform och pepprade på dem. Tillagas sedan i ugnen tills kycklingen är klar, ca 15 min.


Risotto:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

150 g champinjoner

4 dl arborioris

1 liter grönsaksbuljong

Broccoli (så mycket man vill ha)

1-2 dl parmesanost

Salt och peppar


Hacka lök och vitlök och skär svampen i bitar. Fräs lök, vitlök, svamp och ris i olja. Späd med het buljong, lite i taget och låt riset suga åt sig vätskan innan mer hälls på.Håll på så minst 20 min tills riset är mjukt. Tillsätt broccolin när några minuter återstår. Rör sedan ner parmesan och smaksätt med salt och peppar. Risotton ska bli mjuk och krämig.


Någon sås behövs inte direkt då risotton är krämig men att ringla över god balcamico gör underverk!    Lite ruccola och tomater också!


Till efterrätt blev det årets första rabarberpaj med vaniljsås - mmmmm!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards