Direktlänk till inlägg 6 juni 2011
Hann inte ta bild på gratängen innan hungriga familjemedlemmar satt skeden i den... och upplagd på tallrik ser det ju inte lika fint och aptitligt ut, men men...
Koka potatis och vispa med smör, mjölk, salt och peppar. Klicka ut moset runt kanterna på en ugnsform.
Lägg ett torskblock och två laxfiléer i mitten på formen, salta och citronpeppra.
Sås: Smält smör och rör i mjöl. Häll på matlagningsgrädde och mjölk. Smula i en fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaksätt med citronsaft, dill och salt. Häll såsen över fisken. Skiva en tomat och lägg uppe på toppen och sprid ut lite riven ost ovanpå.
In i ugnen ca 25 min. Skala räkor under tiden och lägg på gratängen innan servering.
Serverades med kokta morötter, haricot verts och rädisor.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|