Direktlänk till inlägg 6 juni 2011

Lördag - fiskgratäng

Av Linda Whyte - 6 juni 2011 20:03

Hann inte ta bild på gratängen innan hungriga familjemedlemmar satt skeden i den... och upplagd på tallrik ser det ju inte lika fint och aptitligt ut, men men...

  Koka potatis och vispa med smör, mjölk, salt och peppar. Klicka ut moset runt kanterna på en ugnsform.

Lägg ett torskblock och två laxfiléer i mitten på formen, salta och citronpeppra.

Sås: Smält smör och rör i mjöl. Häll på matlagningsgrädde och mjölk. Smula i en fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaksätt med citronsaft, dill och salt. Häll såsen över fisken. Skiva en tomat och lägg uppe på toppen och sprid ut lite riven ost ovanpå.

In i ugnen ca 25 min. Skala räkor under tiden och lägg på gratängen innan servering.

Serverades med kokta morötter, haricot verts och rädisor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards