Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011
Dagens middag: Ädelostfylld lax med pressand potatis, sallad och en magisk sherrysås!
Laxen snittas och fylls med valfri favorit-ost tex Gorgonzola, vi använde idag Kvibille Gräddädel för den är så god på kex så det som blir över äter vi upp ikväll :) Krydda laxen med salt, citronpeppar, pressad citron och finhackad dill. Baka i ugnen tills laxen är färdig ca 20 min (laxfilébitar ca 8 min)
Sherrysås:
1 dl sherry
1 grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
1 klick smör
Koka sherryn med buljongtärning tills hälften återstår. Vispa i creme fraiche (ej lätt) och låt koka ihop. Rör i en klick smör så den blir len och fin. Klar!
Servera med pressad potatis och en god sallad.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|