Alla inlägg under maj 2011

Av Linda Whyte - 7 maj 2011 22:01

  Hade planerat och förberett för god grillmiddag men spö-regn satte stopp... Dessutom hade Barry "råkat" tappa en byggställning på våran gamla lilla grill...   Då fick det bli en riktig svenne-fredagsmys-middag - TACOS! Tur det är så gott ändå!   

Av Linda Whyte - 6 maj 2011 08:58

Massor att göra på kvällarna, igår var värsta dagen hittills i veckan. Lagade mat och dammsög samtidigt. Efter maten hade Grace kompis över, plockade undan tvätten, bytte i sängar, förberedde dagens middag. Sen slänga isäng ungarna, skynda upp på Iksu Spa för Total Training och efter det helghandling på Ica - puhh. Landade i soffan vid 22,30 men kände snabbt att sängen ropade på mig...


I alla fall.. Middagen blev kyckling med ris och currysås.


Delade kycklingfiléer i två och kryddade med grillkrydda och curry. In i ugnen. Very simple!


Såsen: Smält lite smör och häll på curry. Vispa i nån matsked mjöl. Häll på 4 dl vatten + hönsbuljongtärning. Koka ihop några minuter. Häll i lite mjölk/grädde och salta ev lite.


Ris och lite majs, gurka och tomater serverades till. Lätt och gott.


 

Av Linda Whyte - 5 maj 2011 12:43

  Igår blev det köttfärsbiffar med löksky och kokt potatis.


Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla. Blanda i köttfärs och salt. Sedan i med ett ägg, lite finhackad lök och peppar.


Stek några minuter på varje sida.


Vispa ur pannan med vatten, tillsätt soja så har man lite sky att hälla över biffarna.


Fräs skivad lök utan att ta färg. Häll på lite vatten och salt, låt löken bli mjuk.


Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Av Linda Whyte - 4 maj 2011 11:06

Igår blev det fisk. Vi äter lite för lite fisk... Jag har sedan ungdomens dagar fått för mig att jag inte gillar fisk - men det gör jag ju   . Problemet är nog bara att jag inte riktigt törs testa och improvisera när det gäller t.ex torsk, utan jag kör på det jag vet att jag gillar. Blir ju lite enformigt och därför lite för sällan. Så goda fiskrätter mottages GÄRNA! Min torsk gör jag oftast så här i alla fall:


Lägg torskfiléer i ugnsform. Salta och citronpeppra.

Smält lite smör och vispa ut med mjöl, häll på valfri gräddprodukt och mjölk. Koka upp försiktigt under omrörning. Smaksätt med hummerfond, citronsaft, dill, salt och peppar. Släng gärna i lite räkor.

Häll såsen över fisken.

Lägg skivad tomat ovanpå och strö över lite riven ost.

In i ugnen ca 20 min.


Servera med kokt potatis och grönsaker eller sallad.

Av Linda Whyte - 2 maj 2011 18:36

Lämna gärna en kommentar   

Av Linda Whyte - 2 maj 2011 18:25

En ruskigt ruggig måndag (med aprilväder i maj) som denna, vill man gärna värma sig med en god soppa. Blev morotssoppa med kräftstjärtar och ostfrallor!

   Morotssoppa 4 pers.

ca 4 morötter, rivna

1 liten gul lök, finhackad

1 liter vatten

2 Fiskbuljongtärning eller fond (jag tog en tärning + nån matsked hummerfond)

2 dl creme fraiche

200g räkost (typ Kavli)

Salt, peppar, lite dill, cayennepeppar (hade inte jag hemma så jag tog paprikapulver och lite chilipeppar)

Kräftstjärtar eller räkor om man vill.


Fräs lök och morot i lite smör utan att ta färg. Häll på vatten och buljong/fond. Koka upp. Tillsätt creme fraiche och räkost. Krydda efter smak. Lägg i kräftor eller räkor just innan servering.


Gott!!!   

Av Linda Whyte - 1 maj 2011 11:05

Grillning med och hos familjen T stod på schemat!

Började förbereda maten strax efter lunch, så kunde vi bara packa ihop och cykla iväg när vi var redo.


Nötytterfilé hade jag köpt att grilla och det blev verkligen supergott, så saftigt och mört! Marinerade den i olja, soja, pressad vitlök, lite ketchup och massa grillkrydda. Helgrillat är godast!


Till det gjorde jag en potatissallad. Ska egentligen vara färskpotatis, men nu blev det gammpären - gott ändå! Skär kokt potatis som fått kallna i munsbitar. Blanda med isbergssallad, ruccola, tomater, soltorkade tomater, rödlök och fetaost. Gör en dressing av 2/3 olivolja, 1/3 vit balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar. Häll över dressingen och blanda om.


Gjorde två såser - Barbequesås och Bearnaisesås


Barbequesås:

1 hackad gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 msk chilisås

2 msk vinäger

1 msk senap

2 tsk Worcestershiresås

Salt och peppar

Lägg allt i kastrull och koka ihop ca 10 min.


Bearnaisesås:

1/2 gul lök, hackad

4 krossade vitpepparkorn

2 msk vitvinsvinäger

3 msk vatten

Persilja

Koka tills bara lite av vätskan återstår. Sila så bara vätskan är kvar.

Vispa i 3 äggulor, ett i taget.

Droppa sakta i 250 gram smör under kraftig vispning. Såsen får ej koka.

Smula i massa dragon och ev mer persilja och lite salt.


  Till detta serverades grillade grönsaker, grillad baguette och såklart rödvin    Vädret tillät oss till och med att sitta ute och äta för första gången i år. Fantastiskt var det på alla sätt och vis!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards