Direktlänk till inlägg 5 maj 2011
Igår blev det köttfärsbiffar med löksky och kokt potatis.
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla. Blanda i köttfärs och salt. Sedan i med ett ägg, lite finhackad lök och peppar.
Stek några minuter på varje sida.
Vispa ur pannan med vatten, tillsätt soja så har man lite sky att hälla över biffarna.
Fräs skivad lök utan att ta färg. Häll på lite vatten och salt, låt löken bli mjuk.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|