Direktlänk till inlägg 4 maj 2011

Torsk i ugn

Av Linda Whyte - 4 maj 2011 11:06

Igår blev det fisk. Vi äter lite för lite fisk... Jag har sedan ungdomens dagar fått för mig att jag inte gillar fisk - men det gör jag ju   . Problemet är nog bara att jag inte riktigt törs testa och improvisera när det gäller t.ex torsk, utan jag kör på det jag vet att jag gillar. Blir ju lite enformigt och därför lite för sällan. Så goda fiskrätter mottages GÄRNA! Min torsk gör jag oftast så här i alla fall:


Lägg torskfiléer i ugnsform. Salta och citronpeppra.

Smält lite smör och vispa ut med mjöl, häll på valfri gräddprodukt och mjölk. Koka upp försiktigt under omrörning. Smaksätt med hummerfond, citronsaft, dill, salt och peppar. Släng gärna i lite räkor.

Häll såsen över fisken.

Lägg skivad tomat ovanpå och strö över lite riven ost.

In i ugnen ca 20 min.


Servera med kokt potatis och grönsaker eller sallad.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards