Direktlänk till inlägg 1 maj 2011

Valborgsmässoafton

Av Linda Whyte - 1 maj 2011 11:05

Grillning med och hos familjen T stod på schemat!

Började förbereda maten strax efter lunch, så kunde vi bara packa ihop och cykla iväg när vi var redo.


Nötytterfilé hade jag köpt att grilla och det blev verkligen supergott, så saftigt och mört! Marinerade den i olja, soja, pressad vitlök, lite ketchup och massa grillkrydda. Helgrillat är godast!


Till det gjorde jag en potatissallad. Ska egentligen vara färskpotatis, men nu blev det gammpären - gott ändå! Skär kokt potatis som fått kallna i munsbitar. Blanda med isbergssallad, ruccola, tomater, soltorkade tomater, rödlök och fetaost. Gör en dressing av 2/3 olivolja, 1/3 vit balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar. Häll över dressingen och blanda om.


Gjorde två såser - Barbequesås och Bearnaisesås


Barbequesås:

1 hackad gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 msk chilisås

2 msk vinäger

1 msk senap

2 tsk Worcestershiresås

Salt och peppar

Lägg allt i kastrull och koka ihop ca 10 min.


Bearnaisesås:

1/2 gul lök, hackad

4 krossade vitpepparkorn

2 msk vitvinsvinäger

3 msk vatten

Persilja

Koka tills bara lite av vätskan återstår. Sila så bara vätskan är kvar.

Vispa i 3 äggulor, ett i taget.

Droppa sakta i 250 gram smör under kraftig vispning. Såsen får ej koka.

Smula i massa dragon och ev mer persilja och lite salt.


  Till detta serverades grillade grönsaker, grillad baguette och såklart rödvin    Vädret tillät oss till och med att sitta ute och äta för första gången i år. Fantastiskt var det på alla sätt och vis!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Whyte - 30 januari 2012 07:59

I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra!    Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...

Av Linda Whyte - 21 januari 2012 18:10

Lördag kväll serveras Grekisk pytt med tzatziki!   Bild innan ugnen:       1 fläskfilé i strimlor 1,5 dl rapsolja 3 msk soja 1 msk riven ingefära 2 tsk sambal oelek 2 pressade vitlöksklyftor Salt och peppar   Blanda ihop ...

Av Linda Whyte - 18 januari 2012 09:26


Gjorde dubbel sats, då ett paket renskav blir lite lite.. Det räcker till oss 4 till middag, men vi vill ju gärna ha matlådor också. Renskav är bra att ha liggandes i frysen till sånna dagar man inte har nåt i kylskåpet och heller inte haft framförhå...

Av Linda Whyte - 16 januari 2012 10:13

4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...

Av Linda Whyte - 6 januari 2012 20:34

1 fläskfilé Salami 400 g mozzarella Hackad basilika Soltorkade tomater 3 dl grädde 1 dl chilisås Salt o peppar   Stek fläskfilén runt om i smör och salt och peppra. Skär snitt tvärs över filén och lägg i ugnsform. Vid små salamis...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards