Direktlänk till inlägg 25 maj 2011
Idag blev det kebabgryta med ris och grönsaker.
Betyg från Grace: Jättegott!
Betyg från Sean: Kan jag få mer kött!!!
Fräs två lökar och nån klyfta vitlök i lite smör. Häll på 2 dl matlagningsgrädde, en burk krossade tomater och en köttbuljongtärning. Krydda med peppar, paprikapulver, cayennepeppar, oregano, spiskummin, gurkmeja och koriander.
Fräs ca 400g kebabkött i annan panna och blanda sedan ner i såsen. Låt puttra ca 10 min. Späd ev med vatten om det blir för tjockt (eller för starkt för barnen).
Serverades med basmatiris, en klick turkisk yoghurt samt haricot verts och sockerärtor.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|