Direktlänk till inlägg 28 maj 2011
Mmmmm, va gott
Rätten är grekisk och ska egentligen innehålla lammkött.. Vi har ätit med lammkött några gånger men mest brukar vi ha fläskfilé. Blir jättebra det med! Första gången vi fick detta var i Norge hos Sylvi!
Lamm eller annat kött
Potatis i klyftor
Morötter i stavar
Zucchini i stavar
Vitlök i skivor
Stjälkselleri i bitar
Purjolök i ringar
Fetaost i bitar
Tomater i klyftor
Salt och peppar
Oregano
Citronsaft
Olivolja
Lägg ut två bakplåtspapper lite omlott och lägg köttet (rått) underst och grönsakerna ovanpå. Krydda och häll på citronsaft och olivolja. Vik sedan pappershörnen upp mot mitten och knyt ihop med ugnssnöre till ett paket.
Det ska alltså bli ett paket per person. In i ugnen på galler 200° ca 1 timme för fläskfilé, närmare 2 timmar om det är lammkött.
Serveras med vitlöksbröd som åker in i ugnen när ca 10 min återstår.
Man kan behöva hälla bort lite vätska ur paketet vid servering. Gott, gott, gott!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|