Direktlänk till inlägg 16 maj 2011
75g margarin
1 1/2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Smula jästen i skål. Smält margarin och tillsätt mjöl - låt bli fingervarmt. Häll vätskan över jäst och rör ut. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till deg. Låt jäsa ca 30 min. (Eller köp färdig smördeg )
Kassler
2 paket bacon
1 stor purjolök
200 g frysta champinjoner
1 dl chilisås
2 dl riven ost
1 ägg
Snabbstek kassler i skivor. Stek bacon i bitar. Fräs champinjonerna till vattnet kokat bort. Tillsätt smör och purjolök och fräs en stund. Låt svalna. Blanda sedan ihop bacon, purjo, champinjoner och chilisås.
Dela dagen i lika stora bitar (ca 6 st) och kavla ut.
Lägg ost i mitten, sen på med baconblandningen och kasslern på topp. Vik ihop, vänd och pensla med uppvispat ägg.
In i ugnen 225° i ca 15 min tills bullarna fått fin färg.
För lite festligare rätt kan man byta ut kasslern mot fläskfilé!
Servera med pressad potatis och pepparsås.
Kom i sista minuten på att jag glömt göra sås, så då blev det tzatziki som fanns i kylskåpet.
Perfekt mat att göra mycket av och frysa in. Till lunch räcker en bulle med sallad på sidan!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|