Direktlänk till inlägg 16 maj 2011
Igår blev det kycklinggryta med mango och ris. Gott, gott!! Stek kyckling i bitar i olja och smör. Salt och peppar.
Häll på några deciliter vatten, en grönsaksbuljongtärning, lite soja och nån tesked sambal oelek. Låt puttra ca 15 min. Skiva en purjolök och lägg i tillsammans med 2 dl cream fraiche och 2 msk mango chutney. Puttra ca 5 min. Skär en färsk mango i bitar och lägg i just innan servering.
Till grytan serveras jasminris och sallad (eller broccoli som hos oss igår).
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|