Direktlänk till inlägg 18 april 2011
Passade på när ugnen var varm att slänga ihop ett bröd - och jag menar verkligen slänga ihop! Jätteenkelt är det och blir väldigt gott. Barry kan inte leva utan detta bröd och till och med jag som vanligtvis tycker att ju vitare och onyttigare brödet är desto godare, gillar detta Receptet kommer från fina arbetskamrater!!!
Här är Hurtbullen redo för ugnen!
5 dl vetemjöl
2 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hasselnötter, grovhackade
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan fil, honung och sylt. Rör ihop allt ordentligt. Nu är den klar för ugnen! Sa ju att det var lätt :-) Behöver inte jäsa eller nåt! Smörj en form och klicka i smeten.
In i ugnen 200 grader ca 40 min. Stjälp upp på skärbräda och täck med bakduk. Njut med smör och ost (eller vad som helst)!!!
Går att ta bort russin, slänga i aprikoser eller nåt annat man gillar.
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|