Direktlänk till inlägg 29 april 2011
Fredag kväll och maken jobbar... trist.. Skulle få besök av Linda Ö med finaste barnen, men sjukdomar satte stopp för det. Så det blev bara jag, Grace och Sean som skulle fredagsmysa. Kyckling togs fram i morse så vad hitta på då? Googlade på kycklinggratäng och valde mer eller mindre det första jag hittade - men det blev faktiskt mycket godare än jag trott!
Kycklinggratäng med cream fraiche och vitlök:
Stek bacon i småbitar
Skär kycklingfiléer i strimlor och stek, gärna i lite av fettet från bacon-stekningen.
Blanda ihop cream fraiche, grädde av valfri sort (hade kvar vispgrädde från kladdkakan så jag tog lite vispgrädde och spädde ut med mjölk), 1-2 pressade vitlöksklyftor, sweet chili-sås, kycklingfond, riven ost och salt&peppar.
Lägg kyckling och bacon i form och häll över såsen så det täcks helt.
In i ugnen. Hade ca 200 grader i ... ja en 25 min kanske innan det fått fin färg.
Till det kokades basmatiris (mitt favvo-ris utan tvekan!) och lite gurka och ruccola.
Hade inte så höga förväntningar men det blev helt ok. Kanske ingen direkt bjudmat, men ändå gott nog för fredagsmys med familjen
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|