Direktlänk till inlägg 25 april 2011
Tog fram en köttklump ur frysen utan att riktigt veta vad det var Det var i alla fall fin lövbiff. Av det blev det pastasås!
Fräs färska champinjoner, gul lök i skivor och pressad vitlök i stekpanna. Lägg åt sidan. Skär lövbiffen i strimlor, stek lite i taget (så det inte kokar) och krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka svamp och lök. Häll på matlagningsgrädde och mjölk. Lägg i en klick vitlök&örter-ost, en skvätt Viltfond med kantarellsmak, soja och smula ner rätt mycket torkad dragon. Inte alla som gillar dragon men jag tycker det blir fantastiskt gott. Låt koka ihop och sjuda en stund så köttet blir mört och gott.
Till såsen serverades tagliatelli, gurka, körsbärstomater och fetaost.
Detta gillas av både stora och små!
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|