Direktlänk till inlägg 21 april 2011
Skärtorsdag idag, betyder att grillat är godast!!! Innan tillagning:
Idag bjöds det på grillad kyckling, chorizo, halloumi, räkor, majskolv, klyftpotatis och tzatziki.
Kycklingfiléerna delar jag i 3 delar och marinerar i:
Olivolja
Soja
Tomatpuré
Pressad vitlök
Grillkrydda
Curry
Tomatpuréen är det bästa så snåla inte med den!
Räkor med skal - skalas och marineras i:
Olivolja
Soja
SweetChili sås
Limejuice
Pressad vitlök
Salt
Låt dra minst 30 min. La sedan räkorna i foliepaket som läggs direkt på grillen.
Potatis i klyftor med olivolja, äkta smör och riven Västerbottenost! Har ni inte provar klyftisar med WB-ost förut så gör det!!! Eller inte.. för ni vill aldrig ha klyftpotatis utan igen!
Majskolvarna kokas upp en snabbis.
Tzatziki:
Turkisk yoghurt
Pressad vitlök
Riven gurka som får rinna av
Salt & Peppar
Glad Påsk :D
I lördags provade jag nåt nytt som mamma fått som tips från nån på jobbet. Sötpotatisgratäng! Och det blev riktigt bra! Roligt variation på vanlig potatisgratäng. Tog ingen bild och det var ju dumt, för den blev riktigt fin och färgglad i och med ...
4 kycklingfiléer, skär i lite tjockare strimlor 2 vitlöksklyftor, hackade 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 2 dl mjölk 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk balsamvinäger 4 tsk oregano (dessa är ca mått, är ju som bekant inte så bra på att mäta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|